Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizli Dondurma

Hindistan Cevizli Dondurma

Hindistan Cevizli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kadehi süt
  • 20 g salep
  • 1 koli krem şanti

Üzeri için

  • 4~5 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Dondurma Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar takribî 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kısa zamanda hazırlayabileceğiniz konut üretimi cevizli dondurma tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın