Malzemeler
Üzeri için
Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar takribî 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.
Kısa zamanda hazırlayabileceğiniz konut üretimi cevizli dondurma tarifine buradan erişebilirsiniz.