Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizli Blancmange

Hindistan Cevizli Blancmange

Hindistan Cevizli Blancmange Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 su kadehi rendelenmiş Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Blancmange Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ilave edin. Koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile nemlendirip fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Blancmange: Muhallebi anlamıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın