Malzemeler
İçi İçin
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Bir kaba yumurtaları, suyu, yoğurdu ve sıvı yağın yarısını koyup çırpalım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Sonra kalan sıvı yağı hamura ilave edip hamuru tekrar yoğuralım.
Hamurdan cevizden az büyük bezeler alalım.
Bezeleri un serpilmiş tepsiye koyalım.
Bezeleri üzerleri örtülü şekilde 15-20 dakika dinlendirelim.
İçi için; bir kaba yumurtaları, sıvı yağı ve şekeri koyup çırpalım.
Üzerine hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
Dinlenen bezeleri un ve nişasta karışımı ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
Daha sonra dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
Şeritlerin uç kısımlarına hazırladığımız hindistan cevizli harçtan birer tatlı kaşığı koyalım.
Son olarak rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine yerleştirelim.
Yaklaşık 150 gr tereyağını eritip hazırladığımız tatlıların üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım.
Soğuk Hindistan Cevizli Baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökelim.
Şerbeti çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.