İçi için derin bir karıştırma kabında yumurta aklarını köpük köpük olana kadar çırpın. Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ilave ederek yoğtümörün. Yapışkan bir karışım elde edeceksiniz. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, avuç içinizde yuvarlayın ve hafif yassı toplar elde edin. Bu işlemi karışım bitene kadar yineleyin. Hindistan cevizi toplarını 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Bu sırada kekin hamuru için derin bir kabın içerisinde şeker ve yumurtaları mikserin süratli devrinde 3-4 dakika çırpın. Şeker eridikten sonra akışkan yağı ve sütü de ilave ederek yine çırpın. Vanilyayı, kakaoyu ve azar azar unu da ilave ederek son defa çırpın. Baton kek kalıbını yumuşamış tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunun yarısını kalıba aktarın. Hindistan cevizi toplarını hamurun içine sırayla yerleştirin. Kalan kek hamurunu da Hindistan cevizi toplarının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiltihap. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.