Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %-0,06
Hindistan Cevizi Sütüne Daldırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı

Hindistan Cevizi Sütüne Daldırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı

Hindistan Cevizi Sütüne Daldırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr incir
  • 500 gr hurma
  • 300 ml krema Yarım çay bardağ
  • 330 ml Hindistan cevizi sütü
  • Tarçın
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar su
  • 8 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • Vanilyalı dondurma

Hindistan Cevizi Sütüne Daldırılmış Kek Ve Vanilyalı Dondurma Eşliğinde İncir, Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye ayrılın. İncirleri de ikiye ufalayarak tencereye alın. Krema ilave edip macum gibi olana kadar pişirin ve soğutun. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Şekerin yarısını yumurtanın akları ile değişik yarısını yumurtanın sarıları ile köpürterek çırpın. Daha sonra bu iki karışımı aynı kapta birleştirip un, su ve vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin. Çember kalıplara doldurup evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlının sosu için süt, Hindistan cevizi sütü, tarçın ve şekeri kaynatın. Soğutulmuş ve uygun biçimde kesilmiş pandispanyaları bu sosun içerisinde bekleterek sosun pandispanyaların içerisine işlemesini sağlayın. Daha evvelden hazırladığınız incir ve hurma tatlısını sosunu sürüklemiş pandispanyanın üzerinde vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifte lüzum dinleyeceğiniz vanilyalı dondurma tarifini de listenize ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın