Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye ayrılın. İncirleri de ikiye ufalayarak tencereye alın. Krema ilave edip macum gibi olana kadar pişirin ve soğutun. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Şekerin yarısını yumurtanın akları ile değişik yarısını yumurtanın sarıları ile köpürterek çırpın. Daha sonra bu iki karışımı aynı kapta birleştirip un, su ve vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin. Çember kalıplara doldurup evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlının sosu için süt, Hindistan cevizi sütü, tarçın ve şekeri kaynatın. Soğutulmuş ve uygun biçimde kesilmiş pandispanyaları bu sosun içerisinde bekleterek sosun pandispanyaların içerisine işlemesini sağlayın. Daha evvelden hazırladığınız incir ve hurma tatlısını sosunu sürüklemiş pandispanyanın üzerinde vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.
Tarifte lüzum dinleyeceğiniz vanilyalı dondurma tarifini de listenize ilave edin.