Hindistan Cevizi Sütlü Waffle Tarifi İçin malzemeler
2 adet yumurta
200 g glütensiz un
100 ml Hindistan cevizi sütü
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
Hindistan Cevizi Sütlü Waffle Nasıl Yapılır?
Yumurtaları bir kaba alın ve kabarana kadar çırpın. Daha sonra değişik malzemeleri de ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından waffle cihazını ısıtın Bu adımda zaman kazanmak için tereyağı kullanabilirsiniz.
Daha sonra hazırladığınız karışımın yarım su kadehi kadarını waffle cihazına vazgeçin ve üzeri altın rengini alana kadar pişirin. Servis ederken üzerini meyve ve glütensiz şuruplarla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
* Formsante mecmuasından alınmıştır.
Doğal tatlandırıcılarla hazırlanan meyveli waffle tarifini de sınayabilirsiniz.