Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,81
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizi Sütlü Panna Cotta

Hindistan Cevizi Sütlü Panna Cotta

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çay kaşığı toz jelatin
  • 400 g Hindistan cevizi sütü
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
  • 1/4 su bardağı bal
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

  • Suyu küçük bir kaseye dökün ve üzerine jelatini ekleyip 10 dakika suda bekletin.
  • Diğer taraftan Hindistan cevizi şekeri ve 1/4 su bardağı Hindistan cevizi sütünü bir tencerede karıştırın ve orta ısıda Hindistan cevizi şekeri çözülünceye kadar karıştırarak ısıtmaya devam edin. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Ardından kalan Hindistan cevizi sütünü, akçaağaç şurubunu ve deniz tuzunu tencereye ilave edin. Tuz eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kısık ateşte pişirdiğiniz karışıma jelatini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamasına izin vermeden jelatin ve Hindistan cevizi şekeri tamamen eriyince ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Pişen karışımı 4 küçük servis kasesine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp, en az 4-5 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesi ve biraz deniz tuzu serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın