Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı Tarifi İçin malzemeler
3 domates
2 dal pırasa
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim bal kabağı
1 su kadehi haşlanmış nohut
1 kırmızı chili biberi
1 su kadehi sıcak su
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 su kadehi Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri
Üzeri için
4 dal taze soğan
3-5 dal taze nane
Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı Nasıl Yapılır?
Kabuklarını cettiğiniz domatesleri küp doğrayın. Pırasaları yarım cm kalınlığında kesin. Doğradığınız pırasalar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız domatesleri ilave edip sotelemeye devam edin.
Küp doğradığınız bal kabağı, haşlanmış nohut, ince kıydığınız kırmızı chili biberi ve sıcak suyu ilave edip pişmeye vazgeçin. Sebzeler yumuşayınca taze zencefil ve Hindistan cevizi sütünü ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yemeği servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini ince kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.