Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,25
Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 400 ml süt
  • 200 ml ılık içme suyu
  • 3 yemek adalȩığı jelatin
  • 160 g toz şeker

Hindistan cevizi sütü tatlısı üzeri için

  • 1/2 çay bardağı gül suyu
  • Mini gül yaprakları

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı Ngerçek Yapılır?

Gül yapraklarıyla süslenmiş nefis hindistan cevizi sütü tatlısı için malzemeleriniz hazırsa yapmaya başlayalım.

  • Ilık içme suyunu geniş bir kaba alın. Jelatini ilave edin. Jelatinin erimesi için bekleyin.
  • Sütleri ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Sütler kaynayınca ateşi kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sütleri ocaktan alın, eriyen jelatinli suyun içine dökün. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra su ile ıslatılmış tercihen sırça bir kaba dökün. Kalıbı buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Buzdolabında beklettiğiniz jöleli sütlü tatlıyı rahatça çıkartmak için içi sıcak su dolu bir kaba kalıbınızın tabanın oturtun. Birkaç dakika sonra ters çevirerek düz bir tabağa aktarın. Küp şeklinde kesip, dilerseniz gül suyunu üzerine dökerek servis yapın.

Bol sütlü hindistan cevizli blancmange tarifi için tıklayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın