Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Hindistan Cevizi Düşü

Hindistan Cevizi Düşü

Hindistan Cevizi Düşü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağı
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi süt
  • 1 yarım su kadehi su
  • 2 koli krem şanti
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • Üzeri için antep fıstığı

Hindistan Cevizi Düşü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz sonra sütü akışkan yağı vanilin , kabartma tozunu yeniden karıştıralım.
  2. En son kakaoyu ve unu döküp karıştıralım fırın kabı veya sırça kaba döküp 180 derecede ki  fırında pişirelim.
  3. Piştikten sonra ortadan ikiye kesip soğumasını bekleyelim sosun yapılışı sütü suyu kakaoyu unu tencereye bilgin.
  4. Kısık ateş de karıştırarak pişirip soğutalım kreması sütü ve toz krem şantiyi iyice çırpalım.
  5. En son hindistan cevizini döküp karıştıralım pişirdiğimiz kalıpta ortadan kestiğimiz kekin birini koyup kremayı üzerine yayalım.
  6. İkinci keki koyup üzerine sosu sürelim antep fıstığıyla süsleyip bir gece soğutucu da bekletip afiyetle yiyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın