Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Hindistan Cevizi Dolgulu Tart

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart için:

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 85 gr
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 ufak yumurta yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un

Hindistan cevizi dolgusu için:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım koli krema
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • Yarım koli krema
  • 3/4 su bardağı damla çikolata

Hindistan Cevizi Dolgulu Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart için tereyağı, tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kakao ve unu ilave edip yoğuruyoruz.
  • Bu evrede hamurun derlenmesi yeterlidir. İç malzeme için yarım koli krema ile 3 dolu yemek kaşığı pudra şekerini krema kabartma kadar çırpıyoruz.
  • İçerisine bir buçuk su bardağı hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Soğumuş olan tartımızın içine Hindistan cevizlı karışımımızı yayıyoruz.
  • Kalan yarım koli kremayı cezvede ısıtıp kaynamadan ocaktan alıyoruz.
  • İçerisine 3/4 su bardağı damla çikolatayı ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • 5 dk kadar soğuduktan sonra tartın üzerine hoşça yayıyoruz. Yarım saat dolapta bilave ettiriyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet Olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın