Üzeri için:
Çikolata ganajı için:
Yapılışı
Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın.
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın.
1 çay bardağı sütü de ilave edin.
Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek karışıma ilave edin.
Tüm malzemeyi çırparak bir kek hamuru elde edin. Hamuru kalıba boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kalıbı fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu esnada krem şanti ve sütü kıvam alana kadar çırpın.
İçine Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ekleyip karıştırın.
Ganaj için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp içine çikolataları ekleyin ve eleyene kadar karıştırın.
Kek soğuyunca üzerine süt gezdirerek ıslatın.
Hindistan cevizli kremayı kekin üzerine yayın ve bir spatula yardımıyla üstünü düzleyin.
Soğuyan ganajı pastanın üzerine döküp buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dolapta soğutun.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.