Malzemeler
-1 yumurta
-125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
Şerbeti için
-2 çay bardağı şeker
-3 çay bardağı su
Bulamak için
Hindistan cevizi
Yapılışı
Öncelikle şerbet için su ve şeker bir tencereye alınır, ocakta kaynatılmadan sadece şeker eriyene kadar tutulur, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Kurabiyeler fırından çıkınca soğuyan şerbetin içine tek tek atılır, şerbetin içinde biraz bekletildikten sonra çıkarılır, hindistan cevizine bulanır ve bir tabağa alınır. 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.