2 çorba kaşığı su ile orta ateşte eritilmiş bitter ya da sütlü çikolata
1 paket Hindistan cevizi
Yapılışı
Derin bir kabın içine margarin, yumurtanın beyazı ve pudra şekeri koyularak çırpılır.
Karışımın üzerine yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
Hamurdan fındık büyüklüğünü geçmeyecek büyüklükte parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır ve şekillendirilir. Sakık verilen hamurlar yağlı kağıdın serildiği tepsiye dizilir.
Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında yalnızca 15 dakika pişirilir. Kurabiyelerin üzeri kızarmamalıdır. Aksi halde yanık tadı gelir. Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
Bir kaba Hindistan cevizi, başka bir kaba da eritilmiş çikolata koyulur. Kurabiyeler soğuduktan sonra önce eritilmiş çikolataya daha sonra da Hindistan cevizine bulanır. Ardından servis tabağına dizilir ve buzdolabında 20 dakika bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.