Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Hindiba Çorbası

Hindiba Çorbası

Hindiba Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet hindiba
  • 1 yemek adalȩığı zeytinyağı
  • 4 yemek adalȩığı un
  • 2 yemek adalȩığı tereyağı
  • 1 limon

Üzeri için

  • 4 yemek adalȩığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı adalȩığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı adalȩığı tuz

Hindiba Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hindibaları ayıklayıp köklerini kesin ve yıkayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Sudan alıp süzülmeye vazgeçin. Haşlama suyundan 2 su kadehi ayırın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Hindibaları ilave edip hafif çıtır hale gelinceye kadar kavurun.
  • Ayrı bir tencerede ayırdığınız haşlama suyuna 2 su kadehi olağan su ilave ederek kaynatın.
  • Unu ve 1 çay kadehi suyu bir kasede karıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.
  • Tereyağı, tuz ve limonu ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Hindibaları ilave edip takribî 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ceviz ve kırmızı pul biber dolaştırarak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın