Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,24
  • BIST
    %0,74
Hindiba Çorbası

Hindiba Çorbası

Hindiba Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet hindiba
  • 1 yemek adalȩığı zeytinyağı
  • 4 yemek adalȩığı un
  • 2 yemek adalȩığı tereyağı
  • 1 limon

Üzeri için

  • 4 yemek adalȩığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı adalȩığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı adalȩığı tuz

Hindiba Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hindibaları ayıklayıp köklerini kesin ve yıkayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Sudan alıp süzülmeye vazgeçin. Haşlama suyundan 2 su kadehi ayırın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Hindibaları ilave edip hafif çıtır hale gelinceye kadar kavurun.
  • Ayrı bir tencerede ayırdığınız haşlama suyuna 2 su kadehi olağan su ilave ederek kaynatın.
  • Unu ve 1 çay kadehi suyu bir kasede karıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.
  • Tereyağı, tuz ve limonu ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Hindibaları ilave edip takribî 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ceviz ve kırmızı pul biber dolaştırarak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın