Basitçe uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.
Göbek salatayı yaprak yaprak ayırın. Yıkayıp kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 4~5 dakika bekletip süzün ve ince şeritler biçiminde doğrayın. Salatalıkları yıkayıp kabuklarını atamadan dilimleyin. Havuçları arınıp rendeleyin. Taze nane ve fesleğen yapraklarını arınıp kıyın. Peyniri dilimleyin.
Bir kapta elma sirkesi, zeytinyağı, tuz, taze nane ve fesleğen yapraklarını karıştırıp sosu hazırlayın. Göbek salataları kocaman kocaman doğrayıp salata kasesine alın. Kurutulmuş domates, peynir, salatalık ve havucu ilave edip harmanlayın. Sosu üzerine dolaştırıp servis yapın.