Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %0,49
Hindi Etli Buğday Salatası

Hindi Etli Buğday Salatası

Hindi Etli Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça hindi göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su kadehi buğday
  • 250 gr kırmızı üzüm
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kırmızı elma
  • Yarım demet nane
  • ¼ kırmızı lahana ince kıyılmış

Sos için

  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Hindi Etli Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Hindi etini kocaman parçalar halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzerek soğumaya vazgeçin. Sos için zeytinyağı, limon kabuğu, limon suyu, bal, rendelenmiş sarımsak, hardal, tuz ve karabiberi çırpın. Elmayı jülyen, kereviz saplarını verev biçimde doğrayın. Üzümleri ortadan ikiye kesin ve tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Sosu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı lahana ilave edip servis yapın.

Pratik buğday salatası tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın