Herkese Tarif Sordurtan İlaveler Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak hamurumu hazırlıyorum.
Evvel suyumuzu ve tereyağımızı bir tencerenin içinde kaynatıyoruz.
Yağ eriyince unumuza ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz .
Ardındanda vanilyayı ilave edip ocaktan alıyorum ve soğumaya vazgeçiyorum yumurtaları hamurumuz soğuduktan sonra teker teker kırıp iyice yedirmememiz gerekli.
Şimdi ise iç kremamı yapıyorum.
Süt ,un ,nişasta, şeker, yumurtamı tencereme alıyorum ve karıştırıyorum hoşça göz göz oluncada ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyorum ve en son krem şantimi koyuyorum ve çırpıcakla çırpıyorum.
Evvelden ısıtılmış altlı üstlü 180° fana fırınımı ayarlıyorum o sırada bende yumurtalarımı hamuruma kırıp yediriyorum.
Hamurum bitince onu kilitli poşete koyuyorum ve tepsime şeritler biçiminde sıkıyorum ve daha sonra bıçak takviyesiyle poşetten ayırıyorum.
Ve şayet bozuk bir yer varsa suyla düzenliyorum. Ve fırında 30- 35 dk pişiyorum.
İlk soğuğu çıkınca kesiyorum ve içine kremamdan dolduruyorum.
Ve son olarak benmari usulü erittiğim çikolatayı da üstüne sürüyorum.