Her Yeri Islak Bol Soslu Kek Browni Tadında Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su kadehi toz şeker
1 su kadehinden iki parmak beceriksiz akışkan yağ
1 su kadehi süt
1,5 su kadehi un
3-4 yemek kaşığı kakao
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1,5 su kadehi süt
Yarım su kadehi toz şeker
Yarım çay kadehi akışkan yağ
3 dolu yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
Her Yeri Islak Bol Soslu Kek Browni Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Ardından değişik malzemeleride ilave edip harcımızı karıştırıyoruz.
Yağlayıp hafif unladığımız kalıba kek harcını döküp evvelden ısıttığımız 160 derece fırında kürdan testinden pak çıkana kadar pişiriyoruz.
Sosu için minik bir sos tavasına çikolata hariç değişik malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
Tavayı ocağa alıp kaynamaya başladığında altını kapatıp çikolatayı ilave ediyoruz.
Çikolata eriyene kadar karıştırıp sosu ılımaya vazgeçiyoruz.
Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra ılıyan sosu döküyoruz.
Kek sosu çekince servis tabağına ters çevirip azıcık dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Ben ayrıyeten üzerine buzlukta hazır ganajım vardı onu eritip döktüm. Siz isterseniz dökmeyedebilirsiniz. Şayet dökmek isterseniz. Bir kutu kremayı tavaya alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutun. Daha sonra ocaktan alıp içerisine 160 gr2 kutubitter çikolata ilave edip eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ganaj hafif ılıyınca kekin üzerine dökebilirsiniz.