Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Helvalı Yufka Tatlısı

Helvalı Yufka Tatlısı

Helvalı Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 12 baklava yufkası
  • 300 g tahin helvası

Üzeri için

  • Keçiboynuzu pekmezi 

Helvalı Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını üçerli gruplara ayırın. Aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek iki kat yufkayı üst üste
    alın. Ortasına bir çatal desteğiyle ezdiğiniz tahin helvasından bir yemek kaşığı kadar koyup, kare elde edecek şekilde kenarlarından katlayarak kapatın.
  • Üzerine kalan tereyağından sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişcerahat. Üzerine keçiboynuzu pekmezi gezdirip sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın