Malzemeler
Dolgu kreması için
Yapılışı
Fırınınızı önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtın. Toz bademi robotta çekerek inceltin.
Merengi hazırlamak için karıştırma kabı kuru olmalıdır. Yumurta beyazını yüksek devirde çırpmaya başlayın, tek başına kar beyazı kıvamına gelmeye başladığında 50 gram pudra şekerini kaşık kaşık ilave edin. Yaklaşık 8-10 dakika arasında el mikseri ile çırpın. Mereng kıvamını aldığında, toz bademi ve Türk kahvesini spatula yardımıyla karışımı söndürmeden ilave edin.
Hazırlanan karışımı bir sıkma torbası ve sıkma ucu yardımıyla pişirme kağıdı serili tepsiye uygulayın. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan makaronları fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Dolgu kreması için, bir sos tavasının veya küçük bir tencerenin içerisinde kremayı ısıtın ve kaynamaya başladığında ateşten alıp içerisinde beyaz çikolatayı eritin. Ganaj adı verilen bu kremayı arada bir karıştırma teli ile karıştırılarak soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra 4 çay kaşığı Türk kahvesi ve sade helvayı ilave edip karıştırın. Tepside yarısı ters çevrilmiş makaronlara, sıkma torbası ve yuvarlak uç yardımıyla uygulayın. Krema uygulanmış makaronlar üzerine diğer makaronları kapatarak son haline getirin.
Hazır olan makaronların üzerine Türk kahvesi eleyerek servis edin. Afiyet olsun.