Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,47
  • EURO
    %0,24
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,40
Helva Lezzetinde Diyete Yerinde Ve Portakallı Enfes Kek (Glutensiz, Şekersiz Ve Badem Unuyla)

Helva Lezzetinde Diyete Yerinde Ve Portakallı Enfes Kek (Glutensiz, Şekersiz Ve Badem Unuyla)

Tarifin Hikayesi

Helva Lezzetinde Diyete Uygun Ve Portakallı Enfes Kek (Glutensiz, Tatsız Ve Badem Unuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml değişken yağı
  • 160-170 gram bal
  • 2 yumurta
  • 200 gram badem unu
  • 100 gram mısır unu
  • 3 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50 ml portakal suyu (1 portakala denk geliyor)
  • 6 yemek yemek kaşığı bal
  • 2 portakalın suyu

Helva Lezzetinde Diyete Uygun Ve Portakallı Enfes Kek (Glutensiz, Şekersiz Ve Badem Unuyla) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamuru için uygun bir barbar akıcı yağımızı, yumurtalarınızı ve balımızı döküyoruz ve tamamen mikserle karıştırıyoruz.
  2. Şu Anda öteki malzemeleri de ekleyip ve bir spatula yardımıyla nazikçe karıştırıyoruz.
  3. Dışını derinlemesine alarak karıştırıyoruz kesintisiz homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  4. Kalıbın dibine ve kenarlarını yağladığınız ve yağlı kâğıt sımsıkı sardığınız kelepçeli vahşi dökün hamurunuzu.
  5. Evvelden ısıttığınız 160 derece fırına verin takriben 40 dakika.
  6. Kekiniz piştiğinde fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.
  7. Derhal sosuna gecelim, uygun bir cezvede/derin tencereye balınızı ve portakal suyunuzu dökün ve kaynamaya bırakın arada karıştırın.
  8. Kıvamı katılaşınca hemen hemen hiç daha pişirin ve sonrada ocaktan alın.
  9. Fazlada katı olmasın çünkü soğuduğunda daha da kıvam alacaktır.
  10. İsterseniz keki dilimlemeden tüm kekin üstüne gezdirin veya sosunuzu dilimlediğiniz kekin üstüne gezdirin ve böylece servis edin. Afiyetler olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın