Kabuklarını atadıktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün. Nişasta ve unları bir kapta karıştırın.
Ayrı bir yerde sütü kaynatıp içine balı ilave edin ve sıcak tutun. Tereyağını tencerede eritip ocağı kapatın. Yağ biraz soğuyunca unu ilave edin.
Ocağı tekerrür açın ve unu tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun.
Ocağı iyice kısıp sıcak süt ve bal karışımını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Kaymağı minik parçalara bcan veril ve helva ılıkken üzerine ilave edin. Karıştırıp seçime göre gül suyu veya tarçınla süsleyin.
Dilerseniz helva-i hakani tatlısını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Helva-i Hakani Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
Helvanın tencereye yapışmaması için tahta kaşık ile aralıksız karıştırılması gerekir.
Helvanın kıvamı yumuşak olursa, içerisine azar azar pirinç unu ve nişasta ekleyebilirsiniz.
İrmiğin canlı kalması için, içerisine birkaç damla zeytinyağı damlatabilirsiniz.
Dilerseniz, helvanın içerisine parçalanmış ceviz ve fındık ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Helva-i Hakani Kaç Kaloridir?
Helva-i hakani tatlısının bir porsiyonu, takribî 270 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır. Dilerseniz, daha az malzemeyle hazırlanan irmik helvasını da deneyebilirsiniz.