Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Helva-İ Hakani

Helva-İ Hakani

Helva-İ Hakani Tarifi İçin malzemeler

  • 75 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 60 gr pirinç unu
  • 300 ml süt
  • 125 gr tereyağı
  • 300 ml bal
  • 125 gr badem
  • 150 gr kaymak

Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını atadıktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün. Nişasta ve unları bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir yerde sütü kaynatıp içine balı ilave edin ve sıcak tutun. Tereyağını tencerede eritip ocağı kapatın. Yağ biraz soğuyunca unu ilave edin.
  • Ocağı tekerrür açın ve unu tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun.
  • Ocağı iyice kısıp sıcak süt ve bal karışımını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Kaymağı minik parçalara bcan veril ve helva ılıkken üzerine ilave edin. Karıştırıp seçime göre gül suyu veya tarçınla süsleyin.
  • Dilerseniz helva-i hakani tatlısını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Helva-i Hakani Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helvanın tencereye yapışmaması için tahta kaşık ile aralıksız karıştırılması gerekir.
  • Helva üretiminde kesinlikle tereyağı kullanılmalıdır.
  • Helvanın kıvamı yumuşak olursa, içerisine azar azar pirinç unu ve nişasta ekleyebilirsiniz.
  • İrmiğin canlı kalması için, içerisine birkaç damla zeytinyağı damlatabilirsiniz.
  • Dilerseniz, helvanın içerisine parçalanmış ceviz ve fındık ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Helva-i Hakani Kaç Kaloridir?

  • Helva-i hakani tatlısının bir porsiyonu, takribî 270 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır. Dilerseniz, daha az malzemeyle hazırlanan irmik helvasını da deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın