Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %1,15
Helatiye

Helatiye

Helatiye Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 1+ 1/2 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 parça damla sakızı

Şerbeti için

  • 4 su kadehi su
  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi gül suyu
  • 1 çay kadehi nar tanesi
  • 1 çay kadehi ceddilmiş badem
  • 2/3 çay kadehi ceddilmiş antep fıstığı
  • 1 çay kadehi doğranmış kuru kayısı

Helatiye Nasıl Yapılır?

Şerbet için şeker, su ve gül suyunu tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Süt, şeker ve damla sakızını tencereye alıp kaynamaya vazgeçin. Nişasta ve suyu iyice karıştırıp ince ince süte ilave edin ve muhallebi kıvamında pişirin. Karışımı su ile nemlendirilmiş kare bir kabın içerisine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra küp biçiminde doğrayın. Servis kaplarına şurubu paylaştırın. Küp doğranmış muhallebi, kayısı, nar, badem ve fıstık ilave edip hafif karıştırın ve servis yapın. İsteğe göre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın