Yufkaların yarısını aralarına eritilmiş margarin dolaştırarak kat kat tepsiye yerleştirin. Çekilmiş ceviz içini en son serdiğiniz yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına erimiş margarin dolaştırarak kat kat dizerek aynı biçimde tepsiye yerleştirin.
Aşikar bir bıçak desteğiyle tepsiye döşediğiniz yufkaları baklava şeklinde kesin. Orta ısılı fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereyle orta ateşe yerleştirin. Koyu kıvamlı bir şurup haline gelinceye kadar takribî 20-25 dakika kaynatıp ateşten alın ve ılınmaya bırakın.
Baklavayı fırından alıp üzerine kalan erimiş margarini fırça desteğiyle sürün. Ilık şurubu sıcak baklavanın üzerine dolaştırarak dökün. Baklava şurubu iyice sürükleyip soğuduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serperek servis yapın.
Dikkat!
Yarım kilogram hazır baklava yufkası aldığınızda yufkanın büyüklüğüne göre 10-15 adet yufka olur. Misalin 12 yufka varsa 6 tanesini kat kat serip ceviziçini serptikten sonra öbür 6 tanesini kat kat döşeyin.