Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hazır Almaya Son Bütün Miktarlı Profiterol Miksersiz Yumurta Kokusuz

Hazır Almaya Son Bütün Miktarlı Profiterol Miksersiz Yumurta Kokusuz

Tarifin Öyküsü

Hazır Almaya Son Bütün Miktarlı Profiterol Miksersiz Yumurta Kokusuz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1,5 su kadehi un
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 4 su kadehi süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 koli vanilin
  • 1, 5su kadehi su
  • 1,5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker

Hazır Almaya Son Bütün Miktarlı Profiterol Miksersiz Yumurta Kokusuz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve suyumuzu tencereye alıp eritelim.
  2. Eriyen margarinli sulu karışımımıza tenceremizin altını kısıp unumuzu ilave edip iyice karıştırıp ılınmaya vazgeçelim.
  3. Ilınan hamurlarımıza yumurtalarımıza teker teker kırarak yoğuralım, dilerseniz mikserlede yapabilirsiniz lakin böylede çok hoş oluyor yalnızca elimize baya bir yapışıyor kıvamı muhallebi kıvamlı olacağı için :.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize iki tatlı kaşığı takviyesiyle yada sıkma torbasıyla aralıklı biçimde dizelim. Eğer benim gibi tatlı kaşığıyla yaparsanız bir kadehe su koyup, suya daldırdığımız kaşığımızla hamurdan alıp öbür kaşığın takviyesiyle tepsiye koyalım.
  5. Tepsiye koyduğumuz hamurumuzu suya daldırdığımız tatlı kaşığımızı yüzeyini düzenleyelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kabarana kadar takribî 15 dakika sonrasında 150 derecede içleri tamamen kuruyana kadar pişirelim.
  7. Muhallebisi için vanilin hariç öbür tam malzemeleri tenceremizde iyice karıştırılarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kıvam alıncaya değin pişirelim.
  8. Yoğunlaşmaya başladığında vanilini de ilave edelim.
  9. Pişen muhallebimizi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk yakalamasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya vazgeçelim.
  10. Çikolata sosunu da tam malzemeleri tenceremize alıp karıştıralım.
  11. Orta ateşte kıvam alıncaya değin karıştırarak pişirelim.
  12. Pişen çikolata sosumuzu da muhallebimize yaptığımız gibi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk yakalamasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya vazgeçelim.
  13. Dilerseniz tablet çikolatada ek olarak sıcağına pişirdiğinize ilave edebilirsiniz.
  14. Hamurlarımızın içi tamamen kuruyup boşalınca fırından alalım ve bıçak takviyesiyle kesi atıp içine tatlı kaşığı yada duy takılı sıkma torbasıyla muhallebi dolduralım.
  15. Servis yapacağımız tabağamıza alıp çikolata sosunu üzerine dolaştırıp harcayabilirsiniz. Sınayanlara kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun allahın izniyle.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın