Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Haytalya

Haytalya

Haytalya Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 5 su kadehi süt
  • 3 su kadehi su
  • 1 su kadehi buğday nişastası
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu
  • 2~3 parça hırpalanmış damla sakızı

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 1 litre su
  • 75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
  • 50 gr kavrulmamış badem içi
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Nasıl Yapılır?

  • Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Kesintisiz karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ilave edin.
  • Gül suyu ve damla sakızını da ilave edip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir sırça tepsinin içini suyla nemlendirin.
  • Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak biçimde dökün ve soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
  • Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince çeperlerini arının. Fıstıkları ve bademleri şerbete ilave edip buzdolabında soğutun.
  • Tatlıyı minik kareler biçiminde kesin. Soğuk şerbetin içine ilave edin. Tatlıyı şerbetle beraber kaselere paylaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın