Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Kesintisiz karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ilave edin.
Gül suyu ve damla sakızını da ilave edip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir sırça tepsinin içini suyla nemlendirin.
Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak biçimde dökün ve soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince çeperlerini arının. Fıstıkları ve bademleri şerbete ilave edip buzdolabında soğutun.
Tatlıyı minik kareler biçiminde kesin. Soğuk şerbetin içine ilave edin. Tatlıyı şerbetle beraber kaselere paylaştırıp servis yapın.