Kilisli dostlarımdan daha öncekinden bu tatlının bayramlarda kurulan panayırlarda satıldığını bildim. İnternetten de bir tarife erişebildim, bir de Esin’in verdiği tarif vardı elimde fakat iki tarif de birbirinden azıcık değişikti. Kilisli dostlardan bu tatlının tarifini öğrenen bulamayınca iki tarifi harmanlayıp ortaya bu tatlıyı çıkardım:
Malzemeler: 2 karakter
Muhallebisi için:
- 1 su kadehi su
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
- 1 su kadehi vişne suyu
- 2 yemek kaşığı silme şeker*
- bir tutam tarçın
- Süslemek için Antep fıstığı, fındık, badem v.b. dilerseniz vişne reçeli
* Ben vişne reçelini sulandırarak kullandığımdan şeker ölçüyü yeterli geldi, hazır vişne suyu için şeker ölçüsünü dileğinize göre artırabilirsiniz.
Hazırlanması:
- Soğut süte nişastayı ilave edip karıştırarak eritin.
- Düşük ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
- Kenarlı bir tepsiye muhallebiyi dökün ben minik bir kenarlı tabağa döktüm,döktüğüm muhallebinin boyu yaklaşlık 1 cm oldu ve soğutun
- Şerbeti için vişne suyunu bir tencereye alıp şekerini ve tarçınını katıp bir taşım kaynatın ve soğutun
- Buzdolabında soğuyan muhallebiyi küp küp kesip iki kaseye bölüştürün, üzerlerine buzdolabında soğumuş şurubu paylaştırın.
- Kaselere dilerseniz vişne reçelinin tanelerinden ve fıstık, badem v.b. atarak süsleyin. Bütün haldeki tuzsuz Antep fıstığının iç kabuğunu cetmek için suyun içinde bir iki taşım kaynatıp basitçe atayabilirsiniz
Anekdot: Kilisliler genelde gülsuyu kullanırmış ama ben vişne suyu kullandım.
Tarif için teşekkürler Esin