Ardından nişastayı süt ile yumuşatıp şekerli suya döküp aralıksız karıştırıyoruz.
Muhallebiden daha koyu bir kıvam alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Ardından hafif nemlendirdiğimiz borcama döküp buz dolabında soğumaya vazgeçiyoruz.
Haytalı Buzu-Dondurması İçin; 6 su kadehi suya şekeri koyup şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonra boya ve gül suyunu da ilave edip karıştırdıktan sonra buzluğa koyup donmasını bekliyoruz.
Donduktan sonra dilerseniz kaşıkla sıyırarak dilerseniz buz kıracağıyla buzu alıp, minik küpler halinde doğrayıp kaseye koyduğumuz Haytalıların üzerine dilediğimiz kadar ilave ediyoruz. Dilerseniz sade dondurma ilave ederek servis edebilirsiniz.