Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim
Tarifin Öyküsü
Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim İçin Malzemeler
600 gram pınar beyaz taze peynir
200 gram kutu akışkan krema
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 adet ılık yumurta
1 su kadehi şeker 200 ml
1 koli vanilya
Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim Yapılışı
22 santimlik tabansız yüksek boy, çemberimizi uygun yuvarlak bir borcam üzerine alalım.
Çemberin içerisini 2 adet yağlı kağıdı uzunlamasına boydan kesip, 4 ince adet olmuş kağıdın her birini muslukta tek tek nemlendirip sıkalım, ve kalıbın her yerini evvel artı sonra çapraz olacak biçimde tabanı sarih kalmadan kağıtla iyice kaplayalım.
Daha sonra, yumurta, vanilya ve şekeri mikserin azami süratinde rengi açılıp mayonez kıvamı alana dek çırpalım.
Daha sonra; ayrı bir çırpma kabı içerisine oda ısısında 30 dk beklemiş pınar beyaz peynirlerine ilave edelim.
Üzerine ılık kremasını katalım. Un ve nişastasınıda ilave edip mikserin en yavaş ayarında 15 saniye kadar çırpalım.
Daha sonra; mikseri vazgeçip tel mikser ile karıştırmaya devam edelim.
Pürüzsüz olan peynirli harcın üzerine şekerle çırpılmış yumurtalı karışımı 3 seferde azar azar dökerek tel mikser ile zarif biçimde yumurtaları söndürmeden alttan yukarıya iyice karıştıralım hiç pütürlük kalmasın.
En son evre olarak; hamuru kağıtla kaplanmış çember içerisine boşaltalım.
Evvelden ısıtılmış alt üst ayar 210° fırının alttan ikinci rafında 45 dk pişirelim.
Sonra fırın kapağını açıp yarım saat içinde bu biçimde bekletelim.
Sonra fırından tezgaha çıkarıp.
Çemberini bollatarak rahatlatalım ve iyice ılımaya vazgeçelim.
Daha sonra çemberinden çıkarıp buzdolabında 3-5 saat arası beklettikten sonra bütün kıvamını alıp katılaşacak, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.