Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hayrabolu Tatlısı

Hayrabolu Tatlısı

Hayrabolu Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz peynir
  • 3 yumurta
  • 2 su kadehi un
  • File badem
  • Yarım su kadehi irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su kadehi su
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu

Hayrabolu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal takviyesiyle ezin ve çırptığınız yumurtalara ilave edin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın. Unu usulca ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ufak bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ilave edin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ilave edin. Şerbeti sürükleyene kadar bekletin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın