Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Havuçlu Zencefil Çorbası

Havuçlu Zencefil Çorbası

Havuçlu Zencefil Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı kocaman rendelenmiş zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 5 su kadehi sebze suyu
  • 2 havuç
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı aspir
  • Kocaman kırılmış badem

Havuçlu Zencefil Çorbası Nasıl Yapılır?

Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ilave edip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ilave edip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ilave edip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini kocaman kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın