Kek için
Muhallebi için
Süslemek için
Kek için, yumurtaları bir kaba kırıp şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş portakal kabuğu, kaymak, cevizi ilave edin ve çırpmaya devam edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu ilave edip çırpma operasyonunu bitirin. Yağlanmış bir kalıba boşaltın. Isıtılmış 175 derece fırında pişirin. 40 dakika sonrasında keke bıçak ucunu daldırıp pişip pişmediğini hakimiyet edin. Pişmediyse bir zaman daha pişirmeye devam edin. Pişen keki fırından alıp soğutun. Muhallebi için, pirinç unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alın. Sütü azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Orta ateşte unun kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ateş üzerinden alıp muhallebiyi karıştırarak ılındırın. Keki enine ikiye kesin.İlk katın üzerine incecik bir kat muhallebi sürün. Değişik keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi kekin üzerine yayın. Kocaman kare biçiminde dilimleyin. Her bir kare dilimin üzerine rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.