Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, akışkan yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip, 1-2 dakika da kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Bir kaşık ya da silikon spatula dayanağıyla hamuru iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kalıbına aktarın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya vazgeçin.
Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara gizeme karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Soğuk haldeki şerbeti ılınan revaninin üzerine dolaştırın. Revaninin şerbeti sürüklemesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyin ve vanilyalı dondurma ile beraber servis yapın. Afiyet olsun.
Detaylı anlatımı ve servis teklifleriyle sade revani tarifine buradan erişebilirsiniz.