Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Tarçınlı Revani

Havuçlu Tarçınlı Revani

Havuçlu Tarçınlı Revani Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahve fincanı yoğurt
  • 1 orta boy havuç
  • 1 Türk kahve fincanı akışkan yağ
  • 3 Türk kahve fincanı irmik
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 4 su kadehi su
  • 1/2 limonun suyu

Servis için:

  • Vanilyalı dondurma

Havuçlu Tarçınlı Revani Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, akışkan yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip, 1-2 dakika da kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Bir kaşık ya da silikon spatula dayanağıyla hamuru iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kalıbına aktarın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya vazgeçin.
  • Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara gizeme karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Soğuk haldeki şerbeti ılınan revaninin üzerine dolaştırın. Revaninin şerbeti sürüklemesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyin ve vanilyalı dondurma ile beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Detaylı anlatımı ve servis teklifleriyle sade revani tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın