Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 dere bardağı akışkan yağ
  • 1 şu bardağı kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 dere kaşığı zencefil

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şekerle yumurtayı köpürene dek çırpalım.
  2. Süt ve değişken yağı karıştırıp çırpmaya devam edelim .
  3. Kuru malzemeleri ekleyip uygun bir şekilde çırpıyoruz.
  4. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın, zencefili de ilave edip spatula ile karıştıralım.
  5. Margarinle yağladığımız kek kalıbına hamuru alalım.
  6. Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim ondan daha sonra ayarı düşürüp 130 derecede takriben 30 dakika daha pişirelim.
  7. Burdaki amacımız içinde havuç olduğu için içini çekerek hamurlaşmadan pişmesi.
  8. Pişen kekimizi fırından alıp soğuyunca zıt çevirip servis tabağına alalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın