Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek

Tarifin Hikayesi

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı esmer/beyaz karışık şeker
  • 1 su bardağı değişken yağ̆
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı adalȩığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay adalȩığı silme karbonat

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kek kalıbını azıcık tereyağ ile her yerini yağlayalım.
  2. Bir adalȩık un ekleyip kalıbın her tarafına dağılmasını sağlayın.Fazla ununu kalıba vurarak dökün.
  3. Kalıbı buzdolabında bekletin ve fırını 180 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın.
  4. Oda ısısında olan yumurtalar ve şekerleri mikserle 6-7 dk çırpalım.
  5. Sıvıyağı da ekleyip 1 dk daha çırpalım.
  6. Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek karışıma ekleyelim ve 1 dk daha çırpalım.
  7. Mikseri kenara bırakalım spatula ile devam edeceğiz.
  8. Kuru üzümü azıcık suda bekletip yumuşatalım.
  9. Sudan alıp kurulayalım biraz unlayıp artı ununu elek ile atalım.
  10. Bu işlem kuru üzümlerin keke eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak ve dibe çökmesini engelleyecek.
  11. Havucu, kuru üzümü ve cevizi de ekleyip spatula ile alttan yukarı karıştıralım.
  12. Hazırladığımız kalıba dökelim ve ısıttığımız fırının orta gözüne koyalım.
  13. İlk yarım saat muhakkak kapağını açmayalım.
  14. Kirli̧meye yakın kürdan testi yapalım.
  15. Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyelim.
  16. Kalıbı zıt çevirip dilimleyelim. 😍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın