Öncelikle yumurtamızı ve şekerimizi mikserle beyazlaşan a kadar köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Bu safhada yumurtalarınız ılık olması dolaptan hemen çıkartmaması gerekiyor daha evvelden hazırlayın yumurtalarınızı.
Daha sonra üzerine sütü yağı ilave edip düşük devirde çok az bir biçimde çırpıp karışmasını sağlayalım.
Bir eleğin içerisine onu koyalım üzerine kabartma tozu vanilya ve tarçını ilave edin ve akışkan karışımın üzerine eleyin daha iyi kabarması için suyu ilave edin. Yeniden düşük devirde hamurunuzu karıştırın.
En son tahta kaşık desteğiyle kırılmış ceviz ve fındıklarınızı una bulanmış damla çikolatalarınızı ilave edin birkaç tur karıştırın.
Damla çikolatalı evvelden una bulayın elinizle zira dibe inmemesi gerekli.
Kek kalıbınızı katı yağ ile her yerine dokunacak biçimde yağlayın genelde ben fırça kullanıyorum.
Üzerine çok az un eleyin kekiniz tamamen yapışmasın diye.
Şimdi hamurumuzu kalıbınızın içerisine dökelim.
Evvelden ısıttığımız 180 derece fırına verelim.
Takribî 25 dakikada pişe öğrenir ama bu fırından fırına değişir çok sık kapağını açmamız gerekiyor.
Üzeri kızardığında kürdan testi yapıp kürdanı pak çıktığını görüyorsanız kekiniz pişmiştir. Çok doyurucu sıhhatli bir kek herkese öneri ederim afiyet olsun.