Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Kokusuyla Yumuşaklığı İle Parmak Yediren Tarif

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Kokusuyla Yumuşaklığı İle Parmak Yediren Tarif

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Kokusuyla Yumuşaklığı İle Parmak Yediren Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su kadehi şeker
  • 2 su kadehi un
  • 1 su kadehinden bir parmak az akışkan yağ
  • 1 su kadehinden bir parmak az süt
  • 2 büyük boy havuç
  • 1 çay kadehi ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Kokusuyla Yumuşaklığı İle Parmak Yediren Tarif Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı, şekeri bir kaba alıp kar beyaz krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra akışkan yağını, sütü, havuç rendesini, tarçını, cevizi, unu, kabartma tozunu, vanilyayı geriye kalan tüm malzemeleri ilave etmiş oluyoruz.
  3. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra spatula takviyeyi ile karıştıralım ki yumurtalar sönmesin kabarması için ehemmiyetlidir bu. Karıştıralım hoşça tüm malzemeler birbirine girsin.
  4. Daha sonra uygun bulduğunuz kek kalıbını margarin ile hoşça boşluk kalmayacak biçimde yağlayalım ve kek karışımını dökelim. Bir kaç defa kalıbı vuralım kı denk biçimde bölsün.
  5. Daha evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk fan ayarında alt üst pişirelim. Hakimiyetli pişirelim kürdan takviyeyi ile bakalım,.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın