Yumurtayı, şekeri bir kaba alıp kar beyaz krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra akışkan yağını, sütü, havuç rendesini, tarçını, cevizi, unu, kabartma tozunu, vanilyayı geriye kalan tüm malzemeleri ilave etmiş oluyoruz.
Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra spatula takviyeyi ile karıştıralım ki yumurtalar sönmesin kabarması için ehemmiyetlidir bu. Karıştıralım hoşça tüm malzemeler birbirine girsin.
Daha sonra uygun bulduğunuz kek kalıbını margarin ile hoşça boşluk kalmayacak biçimde yağlayalım ve kek karışımını dökelim. Bir kaç defa kalıbı vuralım kı denk biçimde bölsün.
Daha evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk fan ayarında alt üst pişirelim. Hakimiyetli pişirelim kürdan takviyeyi ile bakalım,.