Hamur kabında yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve akışkan yağ ilave edilerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir. Kıvamına göre un ölçüsünü ayarlayın.
Malzemeler bir kere daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir. Kaşıkla son kere karıştırılır. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında takribî 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha basit çıkartmak için soğumaya vazgeçelim. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz ufalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım. Afiyet olsun :.