Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi süt
  • 1 su kadehinden iki parmak noksan akışkan yağ
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilin
  • 1 su kadehi çekilmiş ceviz 1.5 da olur
  • 1-2 tane havuç
  • 3.5 su kadehi un

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp ceddilerek rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
  2. Hamur kabında yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  3. Süt ve akışkan yağ ilave edilerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir. Kıvamına göre un ölçüsünü ayarlayın.
  4. Malzemeler bir kere daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir. Kaşıkla son kere karıştırılır. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  5. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında takribî 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
  6. Fırından aldığımız keki kalıptan daha basit çıkartmak için soğumaya vazgeçelim. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz ufalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın