Soğanı küp biçiminde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ilave edip eritin. Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Sıcak su ile rendelenmiş havucu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya vazgeçin. Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Çorbayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın.
Havuç
Rönensans yarıyılına kadar sadece sarımsı, dışı sert, içi odunsu bir kökten oluşan, rağbet gören sebzeler arasında değil, değişik “bayır turpları”ndan sayılan havuç, bugünkü haysiyetine ve görünümüne 19. asırdan sonra kavuştu. Zaman içinde iyileştirildi, pazarlarda yerini aldı. Fransa ’da patatesten sonra en çok harcanan havuç, ülkemizde de tüketimi en fazla olan sebzeler arasında yerini alıyor. Şeker, mineral tuzlar, vitaminler özellikle de A vitamini ve pektin açısından zengin yapıya sahip havuç, ayrıca karoten de içeriyor.
Havuç yerine nezaketli şehriye çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.