3 tane yumurta
85 gram[1 akarsu bardağı) şeker
1 su bardağı havuç rendesi
110 gram (1 nehir bardağı ) sıvıyağ
225 gram( 1.5 su bardağı ) irmik
187 gram (1.5 su bardağı ) un
1 kase dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
425 gram (2.5 su bardağı ) şeker
500 gram (2 su bardağı ) su
1 dilim limon
Bir kapta şeker ve yumurtayı çırpalım.
Üstüne bir kase havuç rendesini ve sıvıyağı ekleyelim karıştıralım.
Sonradan sırası ile un, kabartma tozu ve cevizi ekleyelim. Burada dikkat etmemiz gereken kullandığımız havuçların sulu ya da kuru olmasına kadar un eklememiz. Eğer sulu havuç kullandı iseniz unu biraz fazla koymakta avantaj var. Olur Ya kuru havuç kullanmışsanız unu kararınca koymanız gerekiyor.
Kıvama gelen kek hamurunu (hamuru koyu kek kıvamında olmalı) yuvarlak borcama dökelim.
Üzeri kızarana kadar 175 derecelik ısıda pişirelim.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bu tatlıya şerbeti sıcak kek soğuk olmalı.
Bir tencereye suyu ve şekeri alalım üzerine limon dilimini ek edelim ocağın üzerine alalım.
Karıştırarak kaynatalım.
Pişen keki ılınması için bir kenara alalım.
Ilındıktan sonradan sıcak şerbetini verelim.
Şerbetini çektikten sonradan dilimleyerek servise sunalım.
Sağlık olsun…
Anekdot:
Bu tarifte unu kademeli olarak eklemeyi unutmayınız, kek harcından biraz koyu olmalı.