Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Havuçlu Revani

Havuçlu Revani

Havuçlu Revani Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 3.5 kahve fincanı un
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Havuçlu Revani Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz havuçlu revani tatlısında.

  • Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın. Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  • Kare ya da dikdörtgen sırça fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. En az 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik revani tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın