Yarım kilogram un
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
süt
tuz
1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın.
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp küçük toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya vazgeçin. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yine küçük toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yine mayalanmaya vazgeçin. Daha sonra üstlerine azıcık sütle beraber çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, evvelden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.
Sümeyra isimli kullanıcmıızdan gelen havuçlu poğaça tarifi fotosu: