3 yumurta ve şekeri geniş bir kasede 5 dakika mikserde çırpalım.
Süt ve yağı ilave edip 1 dakika daha çırpın.
Havuç, tarçın, un kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpma teli ile iyice çırpın.
Margarin ile yağlanmış kalıbın her yerine toz şeker serpip kek kalıbının tabanına susam serpin.
Kek hamurunu kalıba dökün evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Kekinizin kalıba yapışmamasını istiyorsanız kesinlikle margarin ile yağlayıp her yerine şeker ve un serpiştirebilirsiniz. Yeniden kek kalıbına un yerine hindistan cevizi susam haşhaş ve eşi şeyler serpmek yapışmayı yasaklıyor.
Piştikten sonra 5 dakika fırında bekletin.
Çıkardıktan sonrada ıslak bezin üzerinde 25 dakika kadar bekletmek uygun olacaktır.Afiyet olsun.