Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Kremalı Kek

Havuçlu Kremalı Kek

Tarifin Hikayesi

Havuçlu Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak yetersiz şeker
  • 1/2 (yarım) (Yarım) su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 büyük irtifa havuç
  • 1/2 (yarım) (Yarım) nehir bardağı ceviz
  • 2.5 su bardağı (500 ml) süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi

Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ süt un kabartma tozu vanilya tarçın havuç ve ceviz leri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ben tart kalıbı kullandım siz isterseniz adi borcamda da yapabilirsiniz.
  4. Margarinle yağlayıp unladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz.
  5. 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  6. Ardındaki muhallebimizi hazırlayalım. Süt, şeker ,nişasta ,un bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Kaynamaya başladıktan daha sonra içerisine vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kremamıza son olarak 1 paket krem şanti ile çırpıyoruz. Harika bir kıvam elde etmiş oluyoruz.
  9. Fırından çıkardığımız kekimiz soğuduktan daha sonra kalıbından çıkaralım.
  10. Üstüne kremamizi yayıp soğumaya dolapta dinlendirelim. Daha Sonra servis yapabilirsiniz herkese sağlık olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın