Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi süt
  • Yarım çay kadehinden 1 parmak fazla akışkan yağ
  • 1 çay kadehi ceviz
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi + 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta buğday ya da mısır fark etmez
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay kadehi süt

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeleyin.
  2. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
  3. Süt ve akışkan yağ ilave edip çırpın.
  4. Havuç ve ceviz hariç, öteki malzemeleri ilave edip azcık daha çırpın.
  5. Havuç ve cevizi ilave edip karıştırın.
  6. Kalıbınızın evvel her yerini iyice yağlayın, sonra un serpip elinizle vurarak her yerini çok ince un katmanı kalacak biçimde unlayın.
  7. Evvelden ısıtılmış 178 derecede kadar pişirin takribî 30 dakikada pişti benimki.
  8. Kekiniz iyice soğuyana kadar kalıptan sakın çıkarmayın yoksa bölünür.
  9. Bu arada kremayı hazırlayın.
  10. Vanilya ve tereyağı hariç malzemeleri tencereye koyun, mikserle kaynayana kadar karıştırın.
  11. Kaynayınca vanilyayı ve tereyağını koyun, mikserle 4-5 dakika çırpın.
  12. Kek iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
  13. Sütle her yerini nemlendirin.
  14. Kremayı üzerine dökün.
  15. En az 1-2 saat buzdolabında kaldıktan sonra servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın