Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %0,48
Havuçlu Kabak Mezesi

Havuçlu Kabak Mezesi

Havuçlu Kabak Mezesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Havuçlu Kabak Mezesi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçları arınıp rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ilave edip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sarımsakları ceddip ezin ve bir kâseye alın. Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını ve tuz ilave edip karıştırın. Üstünü dereotu ile süsleyin.
  • Havuçlu kabak mezesini, yılbaşı hindisi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Havuçlu Kabak Mezesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız havuçların dış kısmını bıçak ile törpüleyin. Kabakları ise kabuk kalmayacak biçimde soyun.
  • Sebzelerin lezzetli kalması için, rendenin büyük kenarını kullanın.
  • Soteleme harekâtını kısık ateşte yapın. Aksi takdirde havuçlar yanmaya başlar.
  • Mezenin yoğurdunu, servis esnasında ilave edin. Evvelden ilave edilen yoğurt, suyunu salmaya başladığı için mezenin kıvamını bozar.

1 Porsiyon Havuçlu Kabak Mezesi Kaç Kaloridir?

Havuçlu kabak mezesinin bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Zengin besin bedelleriyle sunulan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz yeni tatlar mı arıyorsunuz? Hatay mutfağının popüler lezzetlerinden bkocaman olan babagannuş tarifini deneyebilirsiniz. Dilerseniz, özel olarak hazırlanan meze tariflerine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın