Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Havuçlu Hindi

Havuçlu Hindi

Havuçlu Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr hindi göğüs eti
  • 4 havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 dal taze soğan sapı
  • Yarım su kadehi su
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Havuçlu Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi etini kocaman parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları atayıp ezin ve 3 kaşık zeytinyağında pembeleştirin. Hindi etlerini ilave edip kavurun. Sirke, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin.
Havuçları arınıp küp biçiminde doğrayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 3 kaşık kadarını süsleme için ayırın. Kalan havucu robotta püre haline getirip 1 tutam tuz serpin. Taze soğan saplarını arınıp ince ince doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun.
Etleri servis tabağına alıp her birinin üzerine 1 kaşık havuç püresi yayın. Ayırdığınız küp doğranmış havuç ve kavrulmuş taze soğanla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Daha fazla tarif için, hindi yemekleri sayfamızdan faydalanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın