Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,60
  • BIST
    %0,30
Havuçlu Fava

Havuçlu Fava

Havuçlu Fava Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi kuru bakla
  • 1 havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su kadehi zeytinyağı

Havuçlu Fava Nasıl Yapılır?

Kuru iç baklayı akşamdan soğuk suda nemlendirin. Ertesi gün havuçlarla birlikte bir tencereye alın. Su ilave edip 15 dakika kaynatın. Çıkan köpüklü suyu döküp baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde dağıldığınız soğanı ilave edip tekerrür kaynatın. Haşlanan soğan, bakla ve havuçları blenderdan geçirin. Dereotunu incecik kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Dikdörtgen bir kaba alarak üzerini düzleştirin. 4-5 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın