Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %0,33
Havuçlu Enginar

Havuçlu Enginar

Havuçlu Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 havuç
  • 2 enginar Büyük boy
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 5-6 dal dereotu Kıyılmış
  • 5-6 dal taze nane Kıyılmış
  • Tuz
  • Kimyon

Havuçlu Enginar Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuğunu kazıyın ve boyuna 4 ’e ayrılın. Enginarları da 1.5 parmak genişliğinde kesip, limonlu suda bekletin.
  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, çeper biçiminde doğranmış soğanı birkaç dakika kavurun. Daha sonra havucu ve enginarları ilave edip, 5 dakika daha kavurun. 1 kadeh sıcak suyu, tuzu ve kimyonu ilave edin. Evvel yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Suyunu sürükleyene kadar, takribî 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp, üzerine kalan zeytinyağını, rendelenmiş limon kabuğunu, nane ve dereotunu serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın